za wiele to ja Ci nie podpowiem, bo nawet za czasów mojej mugenowej świetności za bardzo się kodowaniem nie interesowałem, a to raczej wszystko związane z tym :> w kazdym razie postaram się pomóc jak mogę
1. nie wiem o co Tobie chodzi... wysłów się może inaczej, bo nie wiem czy chcesz wiedzieć czy się w ogóle da, czy jak to zrobić
dać się da, jak niestety nie pamiętam, ale myślę, że niczym się to nie różni od dodawania soundów w innych mugenach, czy to dosowych czy działających na win.
2. tutaj to już w ogóle wyjechałeś... większość ludzi tutaj nie grała w tego mugena z powodu iż jest to lamerskie gó*** , ale może znajdzie się ktoś kto wie o co w ogóle Ci chodzi, bo ja nie kminie o jakie oddalanie kamery chodzi
3. sprawa z "kamerą do góry" to już jest indywidualna sprawa areny, jeśli została zaprogramowana i "narysowana" tak, aby mogła się przesuwać do góry to będzie się tak dziać :> jeśli jednak autor nie uwzględnił tego wątku, to raczej nic nie poradzisz, no chyba że dorysujesz i dopiszesz w kodzie coś tam
4. tutaj to już w ogóle nie mam pojęcia
wydaje mi się że błąd w kodzie areny, choć pewny nie jestem
` pozdro i mam nadzieję, że choć trochę pomogłem