A więc się stało...P.o.t.S wydał wyśmienity półboss z CvS2, który rządzi gangiem i zabił ojca Terry'ego oraz jest ojcem Rock Howard'a.Czas na recenzję!
Grafika:
Sprity pochodzą z Capcom vs SNK 2, niektóre są zedytowane a natomiast FX'y to mało jest z tej gry ale większość pochodzą z innych gier w którym występował np. Fatal Fury, King of Fighters, NeoGeo Battle Coliseum i wyglądają wyśmienicie! 5/5
Grywalność:
Powiem tak...Styl gameplay'a jest taki sam jak P.o.t.S'a czyli można wykonać ciosy EX i zanulować cios lub super cios w coś innego! W CVS2 Geese miał tylko Reppuken(Także Double Reppuken), Raising Storm, Deadly Rave itp. ale ta wersja ma WSZYSTKIE ciosy które nie były dodane do tej gry i każda ma możliwość zrobienia ciosu EX(Trzeba wcisnąć obie przyciski)! Można zrobić świetne combo(Mam na myśli łączenie ciosów np. Słaba pięść + Reppuken a nie super CIOSY!) oraz ma niektóre ciosy ze swojej drugiej formy(Czyli Nightmare Geese) np. Thunder Brake! 5/5
AI:
AI jest ustawiony na Boss czyli TRUDNO go pokonać. Za każdym razem gdy zaatakujesz go to zrobi ci zaskakującego counter'a i cie nieźle dowali oraz sam blokuje gdy ładuje energię(Nie to co inne postacie DB że obrywają podczas ładowania ;P). 5/5
Dźwięk:
Dźwięki pochodzą z Capcom vs SNK 2. Niektóre są zedytowane 5/5
Ogółem:
5/5
Mój komentarz:
Zanim zaczniesz nim grać polecam ci Gamepad'a zamiast klawiatury oraz uważaj gdy AI nim kontroluje!
Strona Autora:
http://mugenguild.com/~potsGeese w Akcji: